Artikelfuncties

📱 Bekijk de video van de tutorial (Handheld)

Stap voor stap lijst

Nadat je een artikel hebt aangeslagen kun je hier nog diverse wijzigingen in aanbrengen. Hiervoor druk je kort op het artikel in het bonscherm. Belangrijk is, waar je op het artikel drukt. Indien je op de artikelnaam drukt (links van het x-teken) krijg je andere mogelijkheden dan wanneer je op de prijs drukt (rechts van het x-teken).

Artikelopties

Wanneer je de naam van het artikel ingedrukt houdt, krijgt je de volgende opties:

  • Via 'Opmerking' kun je een opmerking invoeren welke direct onder het artikel komt te staan voor de productiebon of het keuken- of barscherm. De opmerking kun je zelf invoeren door middel van het toetsenbord dat op het scherm verschijnt.
  • Via 'Wijzig' kun je de gang van het artikel wijzigen. Dit doe je wanneer iemand bijvoorbeeld een voorgerecht als hoofdgerecht geserveerd wil hebben. Op de productiebon of het productiescherm zal het artikel hierna als kop gedrukt afgedrukt of getoond worden.
  • Via 'Extra' kun je een voorgeprogrammeerde extra optie toevoegen. Deze extra opties definieer je in de backoffice. Hiermee voorkom je dat je veel voorkomende opmerkingen telkens moet intypen (Bijv. "Met rietje" of "Zonder citroen").
  • Als je naar dranken gaat verschijnt ook de optie 'Mix items'. Hiermee kun je artikelen combineren. Bijvoorbeeld een Bacardi Cola. Je slaat dan eerst het artikel cola aan en hierna de functie Mix items, en dan het artikel Bacardi. Op de productiebon zal de Bacardi worden weergeven als opmerking. Op de rekening zal de btw gesplitst worden tussen beide artikelen.

Prijsopties

Wanneer je op de prijs van een artikel drukt, krijg je de volgende opties:

  • Via het plusje van 'Meer' kun je het aantal artikelen ophogen met +1.
  • Via het minnetje van 'Minder' kun je het aantal artikelen verminderen met -1.
  • Via 'Wijzig' kun je het aantal artikelen zelf invoeren.
  • Via 'Korting' kun je korting geven. Deze korting, representatie, breuk of eigen gebruik kun je definiëren over de betreffende regel/artikel. Wanneer je kiest voor korting kun je een bedrag of kortingspercentage toewijzen.
  • Wanneer je een artikel, een niet bevestigde orderregel, wil verwijderen klik je op "Verwijderen".

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Afrekenen

Blokkenweergave

Contact