booq POS-onboarding

Deze tutorial is opgesplitst in drie, gemakkelijk te volgen, doorklikbare delen.
Hierdoor kunt u een paar pauzes nemen en op uw gemak verdergaan.

Open alstublieft uw mailbox.

Daar vind je een e-mail van booq met als onderwerp Onboarding project aangemaakt .

In deze mail kunt u beginnen met invoeren door op te klikken om hier te beginnen .

Hierdoor wordt uw browservenster geopend en wordt u doorgestuurd naar de booq POS ONBOARDING .

booq POS-onboarding - Deel 1

1. Om in te loggen, voert u eerst uw e-mailadres in.
  2. Voer nu een wachtwoord in voor uw login en klik op Inloggen .
  3. Nadat u zich heeft geregistreerd, vindt u op de pagina enige informatie. Scroll nu naar beneden .
  4. Klik op Sjablonen bekijken.
  5. Selecteer nu de sjabloon die het beste bij uw bedrijfsprofiel past, klik op Selecteren en klik vervolgens op Volgende.
  6. In de volgende stap vult u uw bedrijfsgegevens in en klikt u op Volgende .
  7. Selecteer uw voorkeurstaal en klik op Volgende . In dit geval kiezen we voor Engels.
  8. Voer de bedrijfsnaam en het adres in, evenals de gewenste begroetingstekst en het belastingnummer dat op de kassabon moet worden afgedrukt.
  9. Sleep uw logo naar het veld of klik op Bladeren om een zoekvenster te openen en het bestand op deze manier te uploaden. Als u klaar bent, klikt u op Volgende .
  10. Voer de gegevens van uw Wi-Fi-netwerk in, zodat de kassa vooraf geconfigureerd en klaar voor gebruik arriveert. Klik vervolgens op Volgende .
Als uw netwerk is opgezet en onderhouden door een IT-bedrijf, kunt u ook hier de contactgegevens van het bedrijf invoeren en op Volgende klikken.
  1. Selecteer nu de betaalmethoden die u accepteert en klik op Volgende .
  2. Inclusief uzelf, voer alle kassagebruikers in, geef ze de juiste rechten en klik op Volgende.
  3. Voer al uw tafelgebieden en hun respectievelijke tafelnummers in en klik op Volgende .
  4. Alle gegevens die u tot nu toe heeft ingevoerd, worden opgeslagen. Om door te gaan met uw installatie, scrollt u verder naar beneden op deze pagina naar de Onboarding-tutorial deel 2 .

booq POS-onboarding - Deel 2

In deel 2 configureert u uw omzetcategorieën , uw menugangen en uw tabbladen . Dus laten we beginnen.

Het sjabloon dat u heeft gekozen, heeft u al een aantal standaarden opgeleverd, maar u kunt gerust meer omzetcategorieën en subgroepen aanpassen en invoeren om aan uw behoeften te voldoen.

1. Klik op + Rij toevoegen , geef de categorie een naam en voer de subgroepen in. Klik op Volgende .
  2. Er zijn standaardcursussen ingesteld. Als je meer cursussen wilt toevoegen, klik dan op + Rij toevoegen, geef ze een naam en klik op Volgende om door te gaan.
Je kunt de cursussen ook naar eigen wens herschikken. Sleep het vak gewoon van de drie stippen aan de linkerkant naar de gewenste positie en zet het daar neer .
Als een van deze cursussen niet in uw lijst past, klikt u gewoon op de X rechts van het vak om deze te verwijderen.
  1. De tabbladen bevinden zich in de booq POS-app en helpen u bij het sorteren van uw artikelen. Als u meer tabbladen wilt toevoegen, klikt u op + Rij toevoegen, geeft u ze een naam en klikt u op Volgende om door te gaan.
  2. Alle gegevens die u tot nu toe heeft ingevoerd, worden opgeslagen. Om door te gaan met uw installatie, scrollt u verder naar beneden op deze pagina naar de Onboarding-tutorial Deel 3 .

booq POS-onboarding - Deel 3

In Deel 3 configureert u uw Artikelgroepen , Artikelen en Optiemenu's . Dus laten we beginnen.

Het sjabloon dat u heeft gekozen, heeft u al een aantal standaarden opgeleverd, maar u kunt alles naar eigen wens aanpassen.

1. Om een Artikelgroep aan te maken, klikt u op de regel + Toevoegen en vult u de Naam in. Vervolgens kiest u onder welk tabblad u deze wilt plaatsen, de omzetcategorie waartoe deze behoort, de printer die moet worden toegewezen, het BTW-tarief , als dat zo is onderdeel van een standaardcursus en wijs een menukleur toe.
    Nadat u alle artikelgroepen heeft aangemaakt, klikt u op Volgende .
Mocht u een artikelgroep vergeten zijn, dan kunt u op ieder gewenst moment terugkomen om deze toe te voegen.
  1. Voer nu al uw artikelen uit uw menukaart in en ook extra's die u mogelijk verkoopt, maar niet op uw menukaarten staat.
Afhankelijk van de grootte van uw menu kan dit een langer proces zijn. Denk er dus aan om pauzes te nemen.
Als u niet zeker weet waar elk tabblad voor is, klikt u op Meer weergeven zodat de informatie verschijnt.
  1. Klik op + Rij toevoegen en voer een naam in voor uw artikel. Kies vervolgens de groep van de artikelen , voer de Prijs in (Let op: zelfs als het artikel een gratis bij is, oftewel een weggeefactie, moet de prijs - in dit geval 0,00 - nog steeds worden ingevoerd), kies of het een handmatige prijs heeft, en als van toepassing, stel de Optieprijs in, de toegewezen Omzetcategorie , stel de Printer in waarvan dit artikel moet worden afgedrukt, selecteer of het deel uitmaakt van een Cursus , het BTW- tarief, of en welke Menu-opties van toepassing zijn, optioneel een Zoeksleutel (dwz CAP = Cappuccino), eventuele Allergenen en tenslotte of en welk artikel een Statiegeld heeft.
    Als u klaar bent, klikt u op Volgende .
  2. Om optiemenu's te maken, klikt u eenvoudig op + Rij toevoegen , geeft u er een beschrijving aan en voegt u vervolgens de Keuzes toe.
    De keuze kan ook een bestaand artikel zijn, zoals slagroom.
    Als u bijvoorbeeld een variatie aan taarten en taarten aanbiedt, waarvan sommige wel en andere niet met slagroom worden geserveerd, kan een klant dit toch als extraatje kiezen.
    U heeft dus slagroom als Artikel opgeslagen voor € 0,50 en nu heeft u wellicht ook behoefte aan de mogelijkheid om een appeltaart zonder slagroom te serveren (wat uiteraard geen invloed heeft op de prijs).
    Typ " Slagroom " en het artikel verschijnt hieronder. Kies het en typ vervolgens bijvoorbeeld ' Zonder room '.
    Het verschil tussen deze twee is dat de " Zonder Crème " slechts een notitie op de bestelbon is, maar geen effect heeft op de prijs, aangezien het geen artikel is.
    Een ander voorbeeld is " +/+ Ice " en " -/- Ice ", waarbij geen van beide een prijsverschil maakt, aangezien het ijs in dit voorbeeld niets extra kost, maar op de bestelbon staat, zodat de barkeeper dit kan zien.
    Zodra alle opties zijn voltooid, klikt u op Installatie voltooien .
  3. Om het project af te ronden , klikt u opnieuw op Installatie voltooien .