Betalingsmethoden toevoegen en beheren (inclusief betalingsmenu's)

Stap voor stap lijst

Binnen booq kun je verschillende betaalmethodes aanmaken.

Je kunt zelf alleen een type betaalmethode 'contant' en/of 'op rekening' aanmaken. Voor de overige betaalwijzen heb je een licentie nodig en bevat de configuratie ook andere wijzigingen van het systeem. Om de betaalmethode 'contant' en/of 'op rekening' toe te voegen, druk je rechtsboven op "+Betaalmethode toevoegen".

1. Vul de 'naam' van de betaalwijze in.
  2. Kies type ‘contant' en/of 'op rekening'.
  3. Kies de 'valuta' (standaard ingesteld op Euro).
  4. Voeg de 'filiaal-configuratie' toe. Kies of er een geldlade open moet.
  5. Kies of er een bedrag-scherm getoond moet worden. Druk vervolgens op "opslaan" en rechtsonder nogmaals op "opslaan".

Betaalmethode toevoegen aan betaalmethodemenu

Je moet een aangemaakte betaalmethode toevoegen aan het betaalmethodemenu. Daarvoor klik je links op "betaalmethodemenu". In het scherm dat dan verschijnt, klik je op "betaalwijzen" en dan zie je de huidige betaalwijzen. Klik aan de rechterkant op de nieuw aangemaakt betaalmethode en sleep deze in het 'betaalwijzenmenu'.

Betaalmethode wijzigen

Om een betaalmethode te wijzigen, druk je op "betaalmethodes" en vervolgens klik je op "het potloodicoon" naast de te wijzigen betaalmethode. Hierna kom je in het scherm om de betaalmethode te wijzigen. Voer de wijzigingen door en klik rechtsonder op "opslaan".

Betaalmethode verwijderen

Het verwijderen van een betaalmethode van het kassascherm kan via 'betaalmethodemenu'. Klik op "betaalwijzen" en dan op "het prullenbakicoon" naast de betreffende betaalwijze en op "ok" om te bevestigen dat je deze wilt verwijderen.

Je kunt de betaalmethode ook geheel verwijderen. Daarvoor ga je in de linkerkant in het menu naar 'betaalmethodes' en klik je naast de betreffende betaalmethode op "het prullenbakicoon". Hierna bevestig je het verwijderen door op "ok" te drukken. Let op: de betaalmethode wordt geheel verwijderd en kan niet meer hersteld worden. Wel is deze nog beschikbaar in de historische gegevens ten behoeve van de rapportage.