Menu met meerdere opties toevoegen

Stap voor stap lijst

Een 'optiemenu' kan gekoppeld worden aan een artikel waarbij men een keuze kan of moet maken.

Om een optiemenu toe te voegen, druk je onder het kopje 'Artikelen' op "Optiemenu’s" en vervolgens op "+Optiemenu toevoegen". Dan moet je de volgende velden invullen:

1. Vul de 'naam' van het optiemenu in.
  2. Moet apart bereid worden: hiermee bepaal je of de opties uit dit menu los geproduceerd moet worden op jouw productiefaciliteiten.
  3. Minimaal aantal keuzes: hiermee bepaal je het minimaal aantal keuzes dat uit de opties gemaakt moet worden. Als er niet per se een keuze gemaakt hoeft te worden laat je dat op 0 staan. Maar als bijvoorbeeld een bakwijze van een biefstuk moet worden gekozen, dan is het minimaal aantal keuzes 1.
  4. Maximaal aantal keuzes: hiermee bepaal je het maximaal aantal keuzes dat er uit de opties gemaakt mag worden.
  5. Vervolgens gaan we de verschillende keuze-opties toevoegen. Klik hiervoor op het blauwe regeltje "+ Optie toevoegen".
  6. Optienaam: vul de naam in van de optie.
  7. Type: kies hier uit "opmerking" of "product optie".
  8. Verberg op rekening: standaard zal de optie niet geprint worden op de rekening. Kies "nee" indien je het wél wilt weergeven.
  9. Klik vervolgens op "toevoegen".
  10. Wil je een product mét een optie toevoegen? Kies dan bij 'type' voor "productoptie". Je krijgt nu de mogelijkheid om een artikel te koppelen én een meerprijs te berekenen. Wanneer je dit doet, dan zal de optieprijs van dat artikel worden berekend.
  11. Indien een artikel een extra prijs krijgt, kies ik voor "niet verbergen" op de rekening.
  12. Moet apart bereid worden: hiermee bepaal je of de productoptie apart wordt bereid en hiermee los op de printer wordt geprint en niet onder het artikel waaronder de optie zit.
  13. Artikel: selecteer het artikel dat je wilt koppelen. Door de naam te typen zal hij zichtbaar worden. Bevestig door de knop "toevoegen".
  14. Als je de opties hebt toegevoegd klik je rechtsonder op "Opslaan".

Optiemenu koppelen

Om een optiemenu te koppelen ga je naar "Artikelen" en zoek je het artikel op waaraan je één of meerdere optiemenu’s wilt koppelen. Klik op het potloodje voor het artikel en selecteer onder 'Pop-ups, Optiemenu' het optiemenu dat je wilt toevoegen. Klik na het selecteren van het juiste optiemenu op de blauwe regel "+Optiemenu toevoegen" en het optiemenu is toegevoegd. Herhaal deze stappen indien je meerdere optiemenu’s aan het artikel wilt toevoegen.