QR-codes maken voor de selfservice

Stap voor stap lijst

QR-codes aanmaken

Vanuit de booq Backoffice kun je direct QR-codes genereren die op tafels, stoelen of andere salespoints kunnen worden gebruikt, in combinatie met booq QR-bestellen. Naast het genereren van codes is het tevens mogelijk om een document te exporteren waarmee eenvoudig QR-drukwerk kan worden gegenereerd.

Wanneer booq QR-bestellen is geactiveerd zie je aan de linkerkant het 'self-service' menu. Klik onder dit menu op de categorie "QR-codes".

Klik vervolgens op de button "QR-codes toevoegen", rechtsboven in beeld om nieuwe codes toe te voegen. Allereerst selecteer je het juiste 'verkoopkanaal'. Vervolgens selecteer je een volledige wijk, óf specifieke salespoints waarvoor de QR-codes gemaakt moeten worden. Aansluitend klik je op de button "QR-code toevoegen".

QR-codes exporteren (voor drukwerk)

1. Ga naar Self-service > QR-codes
  2. In je scherm zie je nu voor welke salespoints er QR-codes zijn aangemaakt.
  3. Je selecteert nu de salespoints waarvoor je QR-drukwerk wilt maken door het vakje vooraan de regel te selecteren.
  4. Klikt op de button "downloaden", er komen 2 opties.
  • Voor het aanleveren van het juiste bestand voor extern QR-drukwerk, selecteer je de optie "download CSV".
  • Wanneer je kiest voor de optie "download PDF" wordt er direct een bruikbare QR-code geëxporteerd, die naar wens af te drukken is.
Let op! Er wordt alleen van de geselecteerde zichtbare items een export gemaakt.

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Hoe nabestellen via een QR-code op tafel (vanuit het perspectief van de klant)