Openstaande posten

Wanneer je gebruik maakt van de mogelijkheid om gasten op rekening te laten afrekenen, kun je deze rekeningen terugvinden onder het kopje 'Financiën > Openstaande posten'.

Stap voor stap lijst

Klanten

  1. Ga naar 'Financiën > Openstaande posten'.
  2. Selecteer één van de rekeningen van de betreffende klant en in het menu 'Rapporten' kun je kiezen voor een detailoverzicht, welke alle rekeningen per order weergeeft, of een totaaloverzicht en dan zijn alle orders van deze debiteur samengevoegd.
  3. Bij 'Detailoverzicht' zie je de orders van de klant. Rechtsboven kun je kiezen om dit overzicht te printen of downloaden als PDF om met de factuur mee te sturen.
  4. Vervolgens kun je om de lijst op te schonen via 'procedures' aangeven dat deze openstaande posten extern worden afgehandeld,
  5. Druk op "ok" en de lijst is opgeschoond en je kunt verder met de volgende factuur.

Debiteuren

  1. Onder de openstaande posten debiteuren vind je alleen gasten welke onderdeel zijn van een debiteur, oftewel organisatie. Hierbij heb je de mogelijkheid om één van de rekeningen van de organisatie aan te klikken.
  2. Door bij 'Rapporten' een detailoverzicht te kiezen zullen alle orders van deze organisatie getoond worden en zo als bijlage met de factuur meegestuurd kunnen worden.
  3. Hier zie je alle orders los staan en kan rechtsboven gekozen worden om deze te downloaden.
  4. Vervolgens kun je, om de lijst op te schonen, via 'Procedures' aangeven dat deze openstaande posten extern worden afgehandeld.
  5. Druk op "ok" en de lijst is opgeschoond. Je kunt verder met de volgende debiteur.

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Contact