Promoties toevoegen en beheren

Stap voor stap lijst

Wanneer je de extra module voor de promoties hebt aangeschaft kun je deze onder promoties configureren. Binnen deze module zijn drie type promoties beschikbaar. Je leest hieronder hoe deze werken!

Meerdere promoties: De promotiemodule kan werken met gecombineerde promoties. Hierbij zal de module altijd de meest voordelige combinatie kiezen voor de gast. Je hebt bijvoorbeeld twee promoties lopen, waarbij een hamburger menu €9,95 kost in plaatst van €10,40 aan losse elementen, en een promotie waarbij de tweede frisdrank gratis is. De module zal in dit geval kiezen om geen hamburgermenu samen te stellen van € 9,95 maar kiezen voor de losse producten omdat de actie van de tweede gratis frisdrank voor de gast voordeliger is in dit voorbeeld.

🎓 Stap-voor-stap instructies

Combideal voorbeeld

Stap voor stap lijst

Combideal: Een combinatie van voorgedefinieerde artikelen die worden aangeslagen en wat resulteert in een vaste prijs, kortingspercentage of kortingsbedrag. Bijvoorbeeld, je verkoopt een hamburgermenu welke bestaat uit een drankje, hamburger en friet. Wanneer de medewerker deze artikelen los aanslaat, dan zal de promotie module automatisch de combinatie herkennen en de korting of prijs die vastgesteld is berekenen.

1. Selecteer de 'locatie' (faciliteit) waar de promotie actief is.
  2. Selecteer de 'periode' dat de promotie actief moet zijn.
  3. Kies 'type promotie' dat je wilt instellen - "combideal"
  4. Geef 'aantal' in, waarbij er korting gegeven mag worden, en bij welk 'artikel ' of 'artikelgroep'.
  5. Ga daarna 'volgende artikel' regels toevoegen die bij deze deal horen.
  6. Geef bij "effect" het kortingstype in, met daarbij de waarde van van het bedrag.
  7. Klik daarna op "opslaan".

🎓 Stap-voor-stap instructies

Bonkorting voorbeeld

Stap voor stap lijst

Bonkorting: Bij bonkorting kan bij een bepaalde waarde van de rekening een korting berekend worden. Zo kun je bijvoorbeeld 10% korting geven wanneer een gast meer dan €100,00 moet betalen.

Een voorbeeld van een bonkorting: 10% korting

1. Vul de 'naam' in van de promotie bonkorting.
  2. Selecteer de 'locatie' (faciliteit) waar de promotie actief is.
  3. Selecteer de 'periode' dat de promotie actief moet zijn.
  4. Kies de 'conditie' waaraan de promotie moet voldoen.
  5. Kies daarna 'type promotie' wat je wilt instellen.
  6. Geef de minimum besteding in, waarbij er korting gegeven mag worden en vul bij 'effect' het type korting in.
  7. Klik daarna op "opslaan".

🎓 Stap-voor-stap instructies

Kwantumkorting voorbeeld

Kwantumkorting: bij een kwantumkorting kun je een promotie toekennen wanneer een gast een bepaalde hoeveelheid van een artikel heeft besteld. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een promotie houden waarbij de tweede koffie voor de helft van de prijs is.

Een voorbeeld van een kwantumkorting: tweede cappuccino 50%.

1. Vul hier de 'naam' in van de promotie kwantumkorting.
  2. Selecteer de 'locatie' (faciliteit) waar de promotie actief is.
  3. Selecteer de 'periode' dat de promotie actief moet zijn.
  4. En kies 'type promotie' dat je wilt instellen.
  5. Geef aantal in, waarbij er korting gegeven mag worden en bij welk artikel.
  6. Geef bij "effect" het kortingstype in, met daarbij de waarde van de korting.
  7. Klik daarna op "opslaan".