Prijssets toevoegen en beheren

Via Prijsbeheer, een extra module, kun je specifieke periodes aanduiden waarvoor andere prijzen gelden. Dit is in te stellen per wijk, (groep) personen of tijdsduur. Een happy hour voor de bier op de tap is een goed voorbeeld, dat bijvoorbeeld elke vrijdag om 16:00-18:00 plaats vindt in de bar van een bepaald establishment.

Prijsbeheer is een betaalde module, informeer bij je account manager over de mogelijkheden en prijzen.
Op dit moment is het noodzakelijk om wanneer een tijdsperiode is gekoppeld aan de prijsregel dat het programma dagelijks verzonden moet worden om de periode te activeren.

Stap voor stap lijst

1. Ga naar Artikelen.
  2. Klik op Prijsbeheer.
  3. Klik op Set toevoegen om een prijsregel-set aan te maken.
  4. Vul bij naam de naam in van de prijsregel-set.
  5. Klik op Opslaan.
  • Via locatie kun je aangeven waar de prijsregel-set actief moet zijn, wanneer je geen keuze maakt is het overal. Je kunt bijvoorbeeld een vestiging kiezen maar ook een wijk, zo kan een prijsregel enkel actief zijn op het terras.
  • Je kunt een prijs-set koppelen aan een klant, wanneer de klant wordt gekozen in de kassa wordt de prijs-set geactiveerd, klik op het veld geen om een drop down te krijgen met alle klanten/debiteuren.
  • Je kunt een prijs-set koppelen aan een periode, deze periodes kun je configureren via tijdsperiodes. Klik op geen om de periode te selecteren.

Voor het aanpassen van de prijsregels voor deze set.
  1. Klik op Alle om een artikelgroep te selecteren waarvan je de prijzen wilt aanpassen via de prijsregels. Ex. Wij kiezen voor dranken en daarna bieren in dit voorbeeld.
  2. Vul bij nieuwe prijs de prijs in van het artikel.
  3. Vul bij optie prijs de optieprijs in van het artikel, indien van toepassing.
  4. Indien de BTW gewijzigd moet worden via de prijsregel-set, wijzig dan bij nieuwe btw de BTW.
  5. Klik op Set bijwerken om de wijzigen in de set op te slaan.
  6. Klik op Review prijsregels om de ingestelde prijsregels na te lopen.

Reviewen van prijsregels

Gebruik de zoekfunctie of gebruik Filter om op kenmerken te zoeken.

1. Klik Typ om te zoeken om te zoeken op een artikel.
  2. Klik op Prijsregel-set om te filteren op een specifieke prijsregel-set.
  3. Klik op Periode om te zoeken op een bepaalde periode en de prijsregels die hieraan voldoen.
  4. Klik op Artikel(groep) om te zoeken op een bepaalde artikelgroep.
  5. Klik op Klant om de prijsregels die gekoppeld zijn aan de geselecteerde klant weer te geven.
  6. Klik op Locatie om de prijsregels die actief zijn op een bepaalde locatie weer te geven.
  7. Klik op Toepassen filters om te zoeken conform de ingestelde filters.

Het is mogelijk om een prijsregel-set te baseren op een bestaande set.
  1. Klik op Prijsregelconfiguratie.
  2. Klik op het kopieer-icoon om de prijsregel-set te kopieeren.
  3. Klik op het potlood-icoon om de naam van de prijsregel-set te wijzigen.
  4. Klik op de V om de nieuwe naam te bevestigen.
  5. Klik op het prullenbak icoon om de prijsregel-set te verwijderen.
  6. Klik Ok om de prijsregel-set te verwijderen of Sluiten om te annuleren.

Om af te sluiten moeten de wijzigen worden opgeslagen.
  1. Ga naar Algemeen beheer.
  2. Klik op Algemeen.
  3. Klik op Prijsregels normaliseren om de actieve prijsregels te verwerken.
  4. Klik op Verzenden om de wijzigen door te sturen naar je locatie.