Tafelplattegrond

Deze tutorial legt uit hoe je in de frontoffice met de tafelplattegrond kunt werken. Het aanmaken van tafels moet gebeuren in de backoffice en wordt uitgelegd in dit helpdocs artikel.

Stap voor stap lijst

Wij raden je aan om de tafelplattegrond alleen op jouw POS-apparaat te gebruiken en niet op je handhelds. De werking op de handheld is gelijk aan die van de POS-app. Het scherm is echter substantieel kleiner dan jouw POS-apparaat. Ons advies is om op jouw handhelds gebruik te maken van de blokkenweergave.

In de tafelplattegrond werkt booq POS met een kleurindicatie, waarvan je de tijden in de backoffice instelt. Wanneer je een tafel opent en de order begint zal deze op de plattegrond met de kleur groen worden weergeven. Wanneer de tafel op een vooraf ingestelde tijd openstaat, zal de kleur eerst oranje worden, gevolgd door een rode kleurstelling. 'Het klok-icoon' geeft de tijd aan dat een tafel geen nieuwe order heeft ontvangen.

Wanneer de tafel meerdere gangen heeft, kun je aangeven in welke gang de tafel zich bevindt. Dit wordt weergeven met het 'cloche-icoon'. Het eerste nummer staat voor de huidige gang, en het tweede nummer voor het totaal aantal gangen. Via 'Uitvraag gang' kun je een gerecht uitvragen.

Tafel verhuizen

Wanneer je een tafel in de plattegrond langer ingedrukt houdt, kun je deze verslepen naar een andere tafel om deze te verhuizen.

Je kunt de tafel ook verhuizen naar een andere plattegrond (bijvoorbeeld als de gast van binnen naar het terras wil) door de tafel te verslepen naar het 'lijst-icoontje' rechtsboven en te kiezen naar welke plattegrond je wilt gaan.

Als er reeds een order op de tafel staat, wordt de vraag gesteld om deze samen te voegen. Kies je voor "nee" dan wordt er een tweede order op de tafel gemaakt. Kies je "ja" dan zullen beide orders worden samengevoegd tot 1 order.

Wisselen blokweergave of tafelplattegrond

Je kan rechtsboven in de blauwe balk wisselen van weergave. Wanneer je op 'het blokken-icoon' drukt, krijg je de standaard blokkenplattegrond. Met 'het locatie-icoon' kun je wisselen van tafelplattegrond zonder eerst terug te gaan naar het wijkoverzicht.

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Tafelfuncties

Contact