Menu's instellen voor specifieke gebieden en tijden

Voor deze functionaliteit moet je minstens versie v3s38 draaien. Deze zal beschikbaar zijn in april 2023.

Met de Menuplanner kun je een menu voor een bepaalde tijd zichtbaar maken op jouw kassasysteem, QR- of Kiosk-oplossing.

Stap voor stap lijst

Login bij de backoffice

1. Ga naar 'Artikelen'.
  2. Ga naar 'Tijdsperiodes'.
  3. Click op "+ Tijdsperiode toevoegen".
Vind hier meer informatie over de Tijdsperiode functie
  1. Typ in 'Naam' van de tijdsperiode, in dit geval Lunch.
  2. Kies een 'Start datum'.
  3. Bij 'Begin' voeg je de starttijd van de lunch toe.
  4. Stel de 'Duur' in (5 uur in dit geval, tot 17:00).
  5. Vink aan "Kan herhaald worden" wanneer de lunch elke dag wordt geserveerd.
  6. 'Herhalen iedere': in det geval voegen we 1 dagen toe. er kan ook wekelijks of maandelijks worden ingesteld.
  7. Bij 'Stop herhaling' kan een datum worden toegevoegd voor het beëindigen van de Tijdsperiode.
  8. Klik "Opslaan".

Maak het bijpassende lunchmenu aan.

Nu moeten we een menu maken met alleen de lunchproducten erop.

1. Ga naar Menu's.
  2. Druk op + Menu toevoegen.
  3. Voeg een Naam toe (bijv. Menukaart Lunch).
  4. Selecteer het afgeleide menu.
  5. In dit geval Menukaart.
  6. Laat bij Filiaal altijd op 'Geen' staan.
  7. Druk op Opslaan.

Het menu aanpassen

1. Druk op het hoofdmenu (Menukaart) en druk het pijltje in om de onderliggende menu's te zien.
  2. Druk op Menukaart Lunch.
  3. Open de onderliggende submenu's door op het ^ icoontje te drukken.
  4. Je kunt een submenu "uitschakelen" door op het prullenbak icoon te drukken.
  5. Je kunt een submenu "inschakelen" door op het + pictogram te drukken.

Nu linken we het menu en de tijdsperiode aan de faciliteit

1. Ga naar Algemeen beheer.
  2. Klik op Faciliteiten.

Als je het menu voor elke faciliteit (tafel) wilt inschakelen, kunt je op de wijzigingsknop drukken. Als alleen het terras van toepassing is, drukt je op de wijzigingsknop bij Terras.

1. Kies het Tabje Menu.
  2. Je kunt selecteren of de menuplanner voor de POS of voor de Self-service (QR, Kiosk) werkt.
  3. Selecteer bij Periode de Lunch tijdsperiode die je eerder hebt toegevoegd, je kunt meerdere tijdsperiodes toevoegen.
  4. Bij menu selecteert je het menu dat ingeschakeld moet worden
  5. Druk op + Toevoegen.
  6. Opslaan om af te sluiten.

Stuur de veranderingen naar de server.

1. Ga naar Algemeen beheer > Algemeen.
  2. Klik op "Verzenden".

Hoe hebben we het gedaan?

Menu's beheren en rangschikken (incl. submenu's)