Prijsniveaus toevoegen en beheren

Stap voor stap lijst

Binnen booq is het mogelijk om naast de normale prijs een ander prijsniveau te hanteren. Dit kun je instellen door middel van prijslijnen. Prijslijnen worden vaak gebruikt bij speciale evenementen, voor een afhaal- of bezorgservice of voor vaste gasten/debiteuren die een vooraf afgesproken prijs betalen.

In booq kun je de prijslijnen op verschillende manieren activeren.

1. Door middel van 'een toets in de app'.
  2. Door een prijslijn te koppelen aan een 'faciliteit'.
  3. Door een prijslijn te koppelen aan een 'klant/debiteur'.
  4. Door een prijslijn te koppelen aan een 'filiaal'.

Wanneer je meerdere filialen hebt, kan je voor ieder filiaal een prijslijn selecteren.

Prijslijn toevoegen

Om een prijslijn toe te voegen ga je in het linkermenu eerst naar 'Prijslijnen'. Je kunt bij 'Artikelgroep' eventueel kiezen voor welke artikelgroep je een prijslijn toevoegt. Dit doe je door rechtsboven op de blauwe knop "+Prijslijn toevoegen" te klikken.

Je moet een aantal dingen invullen:

• De 'naam' van de prijslijn; bijvoorbeeld Afhaalmenu.
  • De 'sorteervolgorde': hiermee bepaal je de volgorde van de prijslijnen in de backoffice.
  • 'Nummer in app': hiermee bepaal je de volgorde van de prijslijnen in de app.

Klik vervolgens op "opslaan". Je ziet nu dat er een extra kolom 'afhaalmenu' is bijgekomen.

De prijzen van de prijslijn kun je invullen naast het artikel en onder de betreffende prijslijn. Dat doe je door er op te klikken, de prijs in te typen en te bevestigen met enter. Dat doe je dus voor alle artikelen en eventueel ook voor andere artikelgroepen.

Wanneer je geen prijs invoert, wordt de standaardprijs gebruikt. Door 0 in te voeren wordt het product als 0-prijs geboekt.

Prijslijn wijzigen

Om wijzigingen in een prijslijn te kunnen doorvoeren, druk je op "het potloodicoon" rechts naast de naam van de prijslijn. Na aanpassen kun je deze rechtsonder opslaan en dan zie je dat in dit geval de naam is gewijzigd.

Prijslijn verwijderen

Om de gehele prijslijn te verwijderen, druk je op "het prullenbakicoon" naast de naam van de prijslijn. Hierna bevestig je dat je de prijslijn wilt verwijderen door op "ok" te drukken. Verwijderde prijslijnen kunnen niet meer hersteld worden.

Hoe hebben we het gedaan?

Prijsniveaus aan je winkel toewijzen