Lopende rekening, klant toevoegen

Deze functie is nog niet beschikbaar, indien je interesse hebt kun je dit opnemen met je account manager

Om klantenrekeningen te gaan gebruiken, moet je eerst het een en ander in de backoffice invoeren. Het tweede deel van dit artikel laat zien hoe je dit in de frontoffice doet.

Stap voor stap lijst

Aanpassen permissies

Om klantenrekeningen te gaan gebruiken, moet je eerst een gebruiker (groep) toestemming geven om de klantenrekening functionaliteit te gaan gebruiken. Dit doe je in de backoffice.

1. Ga naar de backoffice.
  2. Ga naar Algemeen.
  3. Klik op Gebruikersgroepen.
  4. Klik op het potlood icoon voor de gebruikersgroep waarvoor je de rechten wilt wijzigen. Dit is alleen relevant voor frontoffice gebruikers.
  5. De volgende functies moeten worden aangezet: Lopende rekening toevoegen, Lopende rekening inleg/opname en Betalen met lopende rekening.
  6. Je hebt 3 toestemmingsopties, je kunt kiezen voor: Geen, Zonder managercode of Managercode is verplicht; met de 3e krijg je een pop-up voor een manager code voordat je een klant account actie kunt uitvoeren.

Klant eigenschappen wijzigen

Een klant moet in de backoffice worden aangepast om frontoffice-acties mogelijk te maken, zoals betalen met klantrekening of het invoeren van een kredietlimiet.

1. Ga naar Algemeen > Klanten.
  2. Klik op +nieuwe klant toevoegen.
  3. Bij Lopende rekening vink je aan: Lopende rekening toegestaan.
  4. De Lopende rekening krediet limiet kun daaronder invullen.
Let op dat de klant actief is.

Voeg de betaalmethode toe

1. Ga naar Betalen > Betaalmethodes.
  2. Klik op + Betaalmethode toevoegen.
  3. Voeg een naam toe, zoals "Lopende rekening klant".
  4. Als type betaalmethode selecteer je lopende rekening klant.

Voeg de betaalmethode toe aan een betaalmethodemenu

1. Ga naar Betalen > Betaalmethodemenu.
  2. Selecteer het betaalmethodemenu waaraan de betaalmethode moet worden toegevoegd.
  3. Sleep "Lopende rekening klant" naar het betaalmethodemenu, de middelste kolom.
  4. Stuur de wijzigingen naar de frontoffice via Algemeen beheer > algemeen en klik op VERZENDEN.

Lopende rekening klant in de front office

Klant toevoegen

1. Login en klik op Lopende rekeningen.
  2. Je krijgt een overzicht van de klanten met lopende rekeningen.
  3. Voeg een nieuwe klant toe via het + icoon.
  4. Zoek een klant en klik Ja om de gevonden klant toe te voegen.

Inleggen, opnemen, details lopende rekening

1. Klik op een klant en je ziet 3 opties: Inleggen, opnemen, details lopende rekening.
  2. Vul een bedrag in en klik op OK.
  3. Doe een "long press" op CONTANT als methode om het bedrag aan te vullen.
  4. Klik op Opnemen om een bedrag op te nemen.
  5. Vul een bedrag in en klik op OK.
  6. Doe een "long press" op CONTANT als methode om het bedrag uit te betalen.
  7. Het bedrag op de lopende rekening is nu verlaagd met dit bedrag.
  8. Klik op details lopende rekening voor de transactie details.
  9. Wanneer een oder is betaald met deze wijze, zal die in het overzicht te zien zijn. Klik op de groene cirkel om details te printen.
  10. Om een oder te betalen via een lopende rekening van een klant, zal de klant moeten worden gekoppeld aan de bon. Dan kan de betaalmethode worden geselecteerd om mee te betalen.

Hoe hebben we het gedaan?

Gebruikersgroepen toevoegen en beheren