BI - Business intelligence module installeren

booq BI Basis vs. booq BI Basis+: Standaard heb je bij booq BI toegang tot een aantal dashboards waarin basisrapporten visueel worden weergeven. Op zoek naar meer diepgang van data verkregen vanuit de verschillende booq Bricks? Kies dan voor booq BI Basis+.

📺 Bekijk de video van de tutorial

Stap voor stap lijst

Je bent bijna klaar om booq BI te gaan gebruiken! Omdat booq BI inzicht geeft in véél meer data dan je tot nu gewend was in de booq backoffice, is het noodzakelijk om eerst gebruikersgroepen de rechten te geven om booq BI te mogen én kunnen benaderen. Op die manier zorg je dat jouw data alleen toegankelijk is voor diegene voor wie het bestemd is!

Het juist inrichten van de rollen en rechten, ook wel 'permissies' genoemd, doe je via de booq backoffice, door in te loggen via www.booqcloud.com Je vult je e-mailadres en wachtwoord in en klikt vervolgens op "aanmelden". Je kom nu terecht in de booq Backoffice. Tot zo ver niets nieuws…

Onder het kopje 'algemeen beheer' in het hoofdmenu vind je de categorie 'gebruikersgroepen'. Door te klikken op deze button zie je vervolgens de gebruikersgroepen die jij voor jouw zaak opgezet hebt. Klik nu op "het potloodicoon", links naast de gebruikersgroep, om vervolgens het submenu 'financieel' uit te vouwen door op het pijltje links naast "financieel" te drukken.

Klik nu het vakje "alle" aan onder booq BI. Hiermee geef je alle medewerkers die aan deze gebruikersgroep zijn gelinkt toegang tot booq BI. Vervolgens klik je op "opslaan"Wanneer je nu de booq backoffice vernieuwt vind je onder het kopje 'financiën' in het hoofdmenu de button "booq BI". Door te klikken op deze button opent zich booq BI in een nieuw scherm. Je bent nu klaar om te profiteren van de voordelen van booq BI!

Hoe hebben we het gedaan?

BI - Starten met business intelligence module

Contact