Tafelplattegronden toevoegen en beheren

Stap voor stap lijst

Tafelplattegrond aanmaken

Voorwaarde voor het aanmaken van een tafelplattegrond is dat de faciliteiten zijn aangemaakt, lees hier meer over faciliteiten.

Je kunt binnen booq per wijk een tafelplattegrond aanmaken, deze wordt gekoppeld aan een device, bijvoorbeeld een kassascherm, telefoon of tablet. Je gaat hiervoor naar 'Algemeen Beheer > Tafelplattegrond'.

Om een tafelplattegrond aan te maken klik je rechtsboven op "+Tafelplattegrond toevoegen".

Je kunt dan de Tafelplattegrond instellen.

 1. 'Naam'vul de naam in van de plattegrond bijvoorbeeld Terras.
 2. 'Standplaats': Selecteer hier de faciliteiten waarvoor je deze plattegrond maakt.
 3. 'Apparaat': Selecteer hier op welke apparaten je de plattegrond beschikbaar wilt maken. Door middel van het dubbele pijltje kan je ze allemaal in één keer selecteren of deselecteren. Met het enkele pijltje kan je ze één voor één selecteren.
 4. 'Achtergrond': Tot slot moet je een achtergrond voor je plattegrond kiezen. je kunt daarvoor een JPG/BMP/PNG bestand uploaden van maximaal 1024x1024 pixels.

Klik hierna rechtsonder op "opslaan" en dan is de plattegrond aangemaakt.

Tafelplattegrond inrichten of wijzigen

Je kunt een tafelplattegrond bewerken door op "het potloodicoon" ervoor te klikken en dan links op "Tafelplattegrond". Je ziet dan de tafels en die kun je aanklikken en slepen naar de plek waar je ze wilt hebben. Vlak boven de plattegrond zie je een balk met allerlei verschillende opties die je kunt gebruiken om de plattegrond mooier en helderder te maken.

 1. Linksboven kun je in het drop-down menu een voorgedefinieerde afbeelding zoals een parasol of plant selecteren en toevoegen aan de plattegrond. Selecteer de afbeelding die je wilt plaatsen en druk daarna op "Afbeelding". Sleep hem naar de juiste plek en geef hem de juiste grootte. Je kunt afbeeldingen eventueel ook kantelen.
 2. Ook tafels kun je van vorm en grootte laten veranderen. Klik daarvoor op "het tafel-icoon" boven in de balk. Je krijgt dan verschillende types tafels te zien met een verschillend aantal stoelen er omheen. Ik kies hier voor een ronde tafel met 8 stoelen en een rechthoekige tafel met 6 stoelen. Je kunt ook het formaat van de tafels wijzigen en ze bijvoorbeeld schuin plaatsen. Het tafelnummer draait nu mee, maar staat automatisch weer recht als je de plattegrond op één van je devices bekijkt.
 3. Met de "detail-knop" kun je de details van een tafel instellen, zoals het formaat, de hoek of de x/y locatie zodat je de tafel bijvoorbeeld netjes op een rechte lijn krijgt. Ik kies hier dus voor Y-coördinaat 425 voor deze rij tafels.
 4. Om het plaatsen van je elementen wat makkelijker te maken, kun je ook het raster aanzetten. Dat doe je door bovenaan te klikken op de knop "Raster". Je krijgt dan allemaal lijnen op je plattegrond. Als je ook klikt op "Uitlijnen op raster" kun je de elementen wat makkelijker positioneren.
 5. Met 'de pijltjestoetsen' in de balk kun je de lagen bepalen en zo bijvoorbeeld de elementen zichtbaar maken die je onder de parasol plaatst.
 6. Met 'de knop met de twee blokjes' kun je een afbeelding zoals een plant of parasol snel kopiëren.
 7. Met de knop 'Tekst' kun je nog eigen tekst toevoegen aan de plattegrond.
 8. Als je plattegrond helemaal af is, klik je rechtsonder op "opslaan".

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Contact