Gebieden en faciliteiten toevoegen en beheren

Stap voor stap lijst

Faciliteiten

Op deze pagina vind je de wijken en tafels welke zich in het bedrijf begeven. Wanneer je op de naam van het bedrijf klikt, zie je ze tevoorschijn komen. Wanneer je een nieuwe wijk wil aanmaken klik je rechtsboven op de blauwe button "genereer wijk". Hier kun je de wijk een naam geven. In het rechtermenu kun je kiezen onder welke bovenliggende wijk de nieuwe wijk moet vallen. Bij 'prijslijn' geef je de juiste prijslijn mee aan deze wijk. Vervolgens gaan we door naar de 'tafelnaam'. Daarna vul je het laagste tafelnummer in en vervolgens het hoogste tafelnummer. Ook kun je het aantal zitplaatsen per tafel aangeven. Als je hier een aantal invoert geldt dit voor alle tafels in deze wijk, dit is naderhand aan te passen per tafel.

Bij 'het tandwiel' kun je een menukaart meegeven aan de desbetreffende wijk, het kan bijvoorbeeld zijn dat het terras een andere menukaart heeft dan binnen in het restaurant. Als je op de naam van je bedrijf klikt ziet je onderaan de zojuist aangemaakte wijk.

Tafel toevoegen

Om een losse tafel aan te maken klik je op de knop "+Faciliteit toevoegen". Geef een naam aan de tafel en kies vervolgens de bovenliggende wijk. Je kunt 'directe verkoop' aanvinken, dit betekent dat je geen bestellingen op een tafel kan zetten, maar alles meteen moet afrekenen. Vervolgens kies je het tafelnummer en eventueel een afzonderlijke rekening-printer die voor deze wijk geldt. Aan de rechterkant, bij 'instellingen' kun je voor de aangemaakt tafel de instellingen veranderen. Met ‘Instellingen erven' zorg je dat alle instellingen over alle wijken hetzelfde zijn.

Met ‘zichtbaar in app' regel je dat een wijk wel of niet zichtbaar is in de kassa. Ideaal als je bijvoorbeeld in de zomer terrastafels hebt, maar niet in de winter. 'Tekst pop-up bij toevoegen order' betekent dat er een pop-up verschijnt wanneer je deze tafel opent, bij 'gebruik afhaalnummer' wordt er een afhaalnummer geprint op de bon. Dankzij 'automatisch uitloggen na bon' wordt iemand na het plaatsen van een bestelling automatisch uitgelogd uit de kassa. 'Automatisch afdrukken van de bon' betekent dat er altijd een rekening wordt afgedrukt als men betaalt.

Bij ‘prijslijn’ kun je een prijslijn meegeven aan deze tafel. Bij 'zitplaatsen' kun je het aantal zitplaatsen toewijzen of veranderen. Aan de linkerkant zit het tandwiel met 'menu' erachter, hier kun je de juiste menukaart aan de faciliteit hangen. Als je hier niks invoert zal de menukaart van de bovenliggende wijk gevoerd worden. Vervolgens klik je rechtsonder op "opslaan".