Verpakkingsprofielen (Statiegeld)

Permissies en configuratie: Om statiegeld te kunnen gebruiken dien je eerst permissies goed te zetten alvorens je de booq Backoffice juist kunt inrichten! Op deze pagina vind je beide Tutorials.

Permissies

Om de statiegeld functionaliteit in booq te gebruiken dien je eerst de permissies goed in te stellen. Klik in het hoofdmenu op "algemeen beheer" en vervolgens op "gebruikersgroepen". Selecteer vervolgens de gebruikersgroep waarmee je de statiegeld-module wilt gaan bewerken door op "het potloodicoon" te drukken.

Vouw nu het kopje "algemeen beheer" uit zodat de verschillende permissies zichtbaar worden. Selecteer nu het meest rechtse vakje naast de optie 'statiegeld' wat betekent dat de geselecteerde gebruikersgroep de statiegeld-functie mag lezen en bewerken.

Wanneer je nu opnieuw inlogt in de booq Backoffice zie je onder het kopje 'algemeen beheer' de optie 'verpakkingsprofielen' staan.

🎓 Stap-voor-stap instructies

Inrichting

Om met statiegeld te kunnen werken dien je in de booq Backoffice statiegeld-profielen te maken die je toewijst aan artikelen of artikelgroepen.

Klik in het menu op "algemeen beheer" en vervolgens onderaan op "verpakkingsprofielen". Klik nu rechts bovenin het scherm op "+profiel toevoegen". Allereerst geef je het profiel een naam en vervolgens geef je de prijs van het statiegeld op, bijvoorbeeld €0,15.

Daarna geef je het profiel een verkoopnaam mee. Deze naam zal ook terug te zien zijn in de booq app én op de kassabon van de gast. Klik vervolgens op "opslaan". Je kunt meerdere profielen toevoegen voor artikelen die een ander statiegeldbedrag hebben.

Statiegeld toewijzen aan artikelgroep

Vervolgens dienen de profielen toegewezen te worden aan artikelen of artikelgroepen. Ga naar 'artikelen > artikelgroepen'. Door de Hoofd-artikelgroep uit te klappen, klik je op "het potloodicoon" naast de artikelgroep om de betreffende groep te bewerken. Klik onder het kopje 'verpakkingsprofiel' op het dropdown-menu en selecteer het juiste profiel. En klik vervolgens op "opslaan". Het ingegeven statiegeld-profiel geldt nu voor de hele artikelgroep.

Statiegeld toewijzen aan artikel

Wanneer je handmatig een los artikel wilt voorzien van statiegeld, ga je naar 'artikelen' en zoekt middels de zoekfunctie het artikel op. Klik nu op "het potloodicoon" en selecteer het juiste statiegeld-profiel onder het kopje "verpakkingsprofiel". Druk vervolgens op "opslaan".

🎓 Stap-voor-stap instructies

Hoe hebben we het gedaan?

Artikelgroepen aanmaken

Contact